Imatge

Guia de tràmits administratius per a pares desesperats…segons David Lynch

20121119-131321.jpg

Diré, per començar, que no pretén ser una guia seriosa de tràmits que han de fer els pares quan neix el seu fill, perquè si aquests tràmits te’ls prens sense sentit de l’humor, pots morir en l’intent…

Quan neix el teu fill has de fer tota una sèrie de passos en un ordre concret ja que si et descuides algun pas, has de tornar a la casella de sortida.

Has de saber unes quantes coses per curar-te en salut:

– porta originals de tots els documents que et semblin importants ( la targeta d’IKEA encara no la demanen peró quan s’assabentin que en té tothom, ja ho veurem). Per tant, en principi, DNIs i targetes sanitàries de pare i mare ( que sàpigues que a partir d’ara perds el nom i passes a ser pare de…”posa el nom de fill/a/s/es”.
– porta fotocòpies i fotocòpies de les fotocòpies per si de cas…
– porta molta paciència, i en el seu defecte, no portis cap arma a sobre per no tenir temptacions…

El primer lloc que cal anar és al Registre Civil, que, a la vegada, és als Jutjats. Allà hi inscrius el teu nen/a/s/es perquè fins que no ho fas, el teu fill és un hol.lograma…no existeix!
Temps estimat: si hi ha el funcionari de la teva finestreta ( no hi ha finestreta!, és un taulell! ) pots trigar 10 minuts, i si ha sortit a esmorzar, una horeta llarga depenent de si fa mini i cafè o fricandó de vedella.

El segon lloc, a l’Ajuntament, per empadronar-lo. S’aconsella empadronar-lo al domicili dels pares.
Temps estimat: 10 minuts si tens domicili, sino, és més difícil perquè has de trobar pis, buscar finançament i anar al Notari, i llavors ja pot ser que el fill s’hagi emancipat.

En tercer lloc vas a la Seguretat Social. T’atenen ràpid però t’omplen de papers que has de signar i que no saps ni perquè són. A més, sempre et falta un paper per acabar el tràmit, i, per tant, has de tornar. El paper en qüestió és l”‘informe de maternitat”, i que mereix un pàrraf únic…

L’informe de maternitat…ufffff. El donen quan la mare té l’alta de l’hospital. Llavors has d’anar al CAP ( que és de la Seguretat Social) i comença el bucle. T’envien d’un CAP a un altre i al final sempre ha canviat el protocol de fa uns mesos i ningú sap com va. A hores d’ara tinc vàries baixes i altes de la mare i estic provant de fer servir els meus coneixements matemàtics per cancel.lar una baixa amb una alta, amb una altra baixa, i el resultat em dóna que la meva dona està d’alta. Però no està de baixa? Ho intentaré ara amb una eqüació de segon grau o un logaritme neperià a veure si me’n surto, i sino demanaré el comodí de la trucada.
Aquest moment és tan surrealista que crec que si li envio el post al David Lynch, me’l desestima per massa complicat. Ara estic en el moment que crec que em falta un paper que només em poden donar si els dono un paper que només em poden donar si tinc el primer, i he entrat en un bucle infinit d’estupidesa burocràtica humana que només podré solucionar mitjançant la física qüàntica.

A partir d’aquí crec que serà tot baixada i només em caldrà portar els papers (tots) a la Seguretat Social, tramitar la seva targeta sanitària; i en el meu cas, anar a l’INEM per cobrar una miqueta més, i ja estarà tot.

Per cert, si això us sembla complicat, multipliqueu el resultat per dos si teniu mútua privada i aquest resultat el multipliqueu per quatre, si, a més, el vostre fill és prematur…

Crec que faré algun altre post dedicat a aquest meravellós món de les gestions administratives…o no…

Això sí, per al proper…em demano parir. Tindré més mal a les parts baixes…segur, però m’estalviaré moltíssims ibuprofens pel mal de cap…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s