El “factum”, els forats de cuc i els viatges en el temps

120612096241046402_aHZTBdsL_c

 

 

Avui no tenia gens clar de què fer el post, però les coses passen i nosaltres no podem fer res per evitar-les. Hi ha successos que passen a la nostra vida, més o menys importants i nosaltres no hi tenim cap control sobre ells…precisament, aquesta es la definició de “factum”.
Això que és tan fàcil de definir, és una de les coses que costa més de portar bé a la vida. Quants de vosaltres no us heu trobat enmig d’una cua, abans d’arribar a una reunió important i us adoneu que no arribareu a l’hora. El que està clar, és que sino hi ha cap alternativa per evitar-la, ens hem d’aguantar, i podem fer 2 coses: ens enfadem o ens ho prenem de la millor manera possible, aprofitant el temps per fer altres coses o aprenent alguna cosa del que ens ha passat.
Segueix-ho dient que és molt fàcil de dir però no tant de fer, i és que les emocions de l’enuig o la preocupació, són molt potents i mentre estem al període refractari (mentre dura l’emoció) és difícil que fem alguna cosa que sigui productiva…sino trenquem ni espatllem res mentrestant, ja serà molt!!!
Deia allò d’aprendre’n de la situació perquè, si som conscients de quan ens comença l’emoció, a la llarga, podem fer que ens duri menys el període refractari, i, per tant, farà que poguem gestionar el “factum” d’una altra manera, molt més productiva.
No podem fer res amb allò que ens passa, però sí que hi podem fer amb l’actitud que mostrem davant dels fets. I si canviem la nostra actitud, canvia el “factum”. Si al mig de la cua, de la qual no podem sortir, avisem que arribarem tard i que no depèn de nosaltres, llavors ens podrem dedicar a escoltar música, fer llistes, meditar,…o el que volguem!!!! També pot ser que en arribar a casa mirem altres rutes perquè això no ens torni a passar. Voldrà dir que n’hem tret un aprenentatge positiu.
És cert que hi ha gent més flexible que altra, però la PNL ens ensenya que això es pot modelar, i podem flexibilitzar la ment per poder gestionar els “factum” d’una manera més profitosa.
Les persones que necessiten tenir un control de les seves vides i del seu voltamt d’una manera més estricta, són els que ho tenen més difícil…però a aquesta gent els he de donar una mala notícia…L’UNIVERS TENDEIX A L’ENTROPIA, o el que és el mateix, les coses tendeixen a desendreçar-se…i si tens dos nens petits això s’accelera molt més…però molt!!!!!
Amb això vull dir que per molt que vulguis tenir el control de tot, les coses s’espatllen, es trenquen, es desendrecen, i no hi podem fer res…o sí, però les lleis físiques, de moment, no ho permeten. La opció serien: els viatges en el temps. No us heu adonat que quan una pel.lícula vol mostrar-nos que el temps va enrera, el que fan és endreçar una habitació, posar uns llibres al seu lloc o enganxar copes que s’han trencat? En resum, passar del caos i l’entropia, a l’ordre? Seria el somni de les persones que volen el control de tot!!!!
I com es fa això? Doncs, o bé viatjant més ràpid que la velocitat de la llum (300.000 qms/segon), que és mooooooolt ràpid i que, de moment, encara no s’ha aconseguit (l’experiment del CERN va ésser invalidat); o bé viatjant a través d’un forat de cuc i així poder burlar l’espai-temps fent una drecera i arribant a un lloc abans de sortir de l’altre.
Les dues opcions sonen poc intuïtives i difícils d’entendre i, potser, doloroses pel cos humà (us imagineu com us despentinaríeu anant més de pressa que la velocitat de la llum, i que fosc i avorrit seria?)
I tot això perquè ho explico? Què m’ha passat avui?
Doncs que la caldera del pis nou, que em van arreglar perfectament ahir, avui ja no funcionava, i que ara m’han dit que demà vindran i l’arreglaran perfectament… una altra vegada; que segurament és que hi ha aire al circuit i s’ha de purgar caldera i radiadors. I si tan segurs estan que és això, perquè no ho van fer ahir????
Aiaiai !!!!!
Ja us explicaré com acaba, i, de moment, del “factum”, n’he tret un post i uns lleugers coneixements de purgar calderes i radiadors…digueu-me friki!!!!!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s