Imatge

Avui he fet el llit del Martí…

20121206-215016.jpg

I no em refereixo a pujar-li el nòrdic, endreçar el Mic, l’Otto, l’elefant i la vaqueta del seu llitet, que, aviat no hi cabrà amb tant de quorum…no! El que vull dir, és literal, li he construït el llit!!!!!
I això li he d’agrair al Sr. IKEA…moltes gràcies!!!!!

Per mi , anar a IKEA és un pal si hi ha molta gent, però si hi vas un dia de cada dia, i a més saps què busques, llavors cap problema!!!! Busques un amable dependent, et fa una llista d’on pots trobar totes les capses, les reculls, pagues, i si estàs de sort, et caben al cotxe i te les emportes a casa.

He de dir que jo sóc bastant poc destre amb les activitats manuals, i d’això els meus amics en poden donar fe, però des que compro mobles a IKEA, la meva autoestima ha pujat moltíssim.
M’ho agafo amb calma, obro la capsa, m’endreço totes les peces, cargols i miscel.lània, tal i com surt a la foto de les instruccions, i vaig pas a pas fins que acabo cada moble.
He de reconèixer que m’ho passo molt bé; he aconseguit relaxar-me i em sento útil i hàbil. Potser és que de tant muntar mobles d’IKEA, estic desenvolupant una habilitat especial per muntar mobles…no ho sé.

El que sí que em vé al cap, és la Piràmide de Dilts de PNL i que parla dels nivells del cervell, conscients i inconscients.
Diríem que el nivell més superficial, i que està al conscient, és la conducta. És el que mostrem als demés, i és molt difícil de canviar sino anem a nivells més profunds.
A partir d’aquí passem al subconscient del cervell, i hi trobem les experiències vitals, que ens han anat passant des que neixem fins que mori .
A següent nivell m’hi aturaré perquè és del que tracta aquest post, són les capacitats/habilitats. Tots neixem amb una sèrie de capacitats per fer moltes coses a la vida. El problema és que no tenim temps ni ganes de desenvolupar-les totes, ja que tenim una sèrie de preferències que fa que en desenvolupem unes i les altres les deixem en stand-by. “Les habilitats, són les capacitats desenvolupades”. En qualsevol moment de la vida es poden desenvolupar, i, per això, podem aprendre activitats manuals (com jo), o a tocar el piano, o a pintar, o a escriure, o el què sigui…només necessitem temps i ganes…és senzill, no?
A partir d’aquí, i si baixem a un nivell de subconscient més profund, parlaríem de valors i de creences, que sustenten la nostra manera de pensar i com interactuem amb la realitat, i com la construïm.
Als dos últims nivells hi ha la identitat i el transpersonal, o pertanyença al grup i l’última raó de l’existència per a cada individu. És un pla superior i és on s’instauren les creences més fortes, que solen ser espirituals i gairebé immutables durant la vida.

Encara no sé com he passat de l’IKEA a la Piràmide de Dilts, però el que tinc clar és que tinc una gran habilitat per dispersar-me i parlar de temes que sembla que no tinguin res a veure entre sí.

A hores d’ara ja he fet el llit gran del Martí, amb el qual haurem guanyat que no hagi de saltar per sobre del llit que té ara, i que algun dia es farà mal; he fet la tauleta de nit corresponent (sense eines), un penjador multicolor, i tinc a mitges un cambiador pel Nil i un moble/banc per guardar joguines sense cap mena d’ordre, tot i que les més importants i necessàries sempre queden a sota de tot…curiosament…

…i el més fort de tot és que ara tinc ganes de tornar a l’IKEA…mare meva…com he canviat…com canviem…cada dia…

Bona nit!!!!!!

2 thoughts on “Avui he fet el llit del Martí…

  1. Retroenllaç: Peripècies d’un diumenge a la tarda.. | Les personetes creatives

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s