Imatge

Quan els gamarussos dormen…

20130429-201223.jpg

Hi ha diversos teoremes irrefutables de quan tens fills…i també de quan ets pare, que sol anar bastant junt en el temps. Un exemple seria: “Tenir fills és divertit”. Un altre exemple seria : “Tenir fills és cansat”. D’aquí es pot deduir que: “Tenir fills és divertit i cansat” i per la propietat commutativa, que: “Tenir fills és cansat i divertit”.
Pot semblar que les dues últimes frases són iguals, i, en principi, ho són…però els que són pares hi veuran la subtilesa que hi ha al darrera. La primera la sols dir quan has passat una bona nit. I la segona…quan has passat una mala nit!!

I ja he arribat on volia arribar…els nens dormen!!!!! En principi!!!! La meva experiència és curta, però intensa, i només abarca nens d’entre 0 i 2 anys i mig. Sí…els nens dormen, si esteu de sort…i llavors és quan tot canvia…la casa…la parella…tu…la tele…els sopars…tot!!!!! Es transforma!!! És un altre món; un món molt i molt semblant al que tenies abans de que vinguessin al món els dos gamarussos que estan roncant/respirant fort a l’habitació del costat…Un món molt i molt semblant si no fos perquè estàs mort de son i perquè podries treballar d’extra a “The Walking Dead” i quan arribessis al plató et dirien si ja vens maquillat de casa…
Són aquells moments únics per tu i la teva parella…de calma…i és en aquests moments que arriba un altre tipus d’estrès…”i ara que tenim cinc minuts o dues hores…què cony fem????”
La veritat és que tens tantes coses a fer i que has deixat de fer-les perquè estaves fent una casa amb unes peces i/o canviant uns bolquers plens de caques variades, que llavors…no saps per on començar.
Un altre tema bàsic és…quan dormen????? Hi ha dos moments: de nit i les migdiades. Les activitats que proposaré són vàlides per tots dos moments, però les migdiades són més difícils si tens dos nens ja que poden dormir els dos alhora (oleeeeeeeeee), un dels dos (les activitats queden restringides a estar amb el nen despert) o cap dels dos (et quedes sense moment íntim).

A veure…hi ha uns bàsics que s’han de fer: afaitar-se, dutxar-se, fer pipi, fer caca, menjar i inclús dormir. Segurament l’última opció serà la més fàcil i no us costarà gaire esforç dur-la a terme…i a més és la més intel.ligent…però necessites fer altres coses per la teva salut mental. Sé que dormir és un clàssic i que a més és força útil per sobreviure i ser persona, però de vegades, prefereixes deixar de ser persona per fer alguna activitat que et recordi que hi havia hagut una època quan podies fer el que volies i sempre que volies. És el que jo en dic la vida AF (Abans Fills) i vida DF (Després Fills).

Tot seguit et faig una llista d’activitats possibles!! La importància i l’ordre…que el posi cadascú:

-veure una pel.lícula a casa: no per obvi és menys important. L’Spielberg ha fet alguna pel.li més després d’E.T. Ja comença a ser hora de posar-se al dia…i no cal baixar al videoclub a llogar les pel.lis…es pot fer des de casa!!!!

-fer un sopar romàntic a casa: si teniu sort que a les 21 h ja dormen! Sopar amb parella i eviteu parlar dels vostres (i altres) nens. “Sí, clar, com si hi haguessin altres temes!!!!!!”

-jugar a la Play: singstar, pro evolution, fifa…és igual!!!!! Però com es desperti el teu fill de dos anys i mig mentre jugues al Guitar Hero…despedeix-te de jugar! Es quedarà la guitarra per ell!

-sexe: era allò que es feia amb parella abans de tenir fills….Com que segurament has de triar dormir o tenir sexe, el 99% triaran sexe però s’adormiran abans de començar…Hi ha literatura variada de gent que ha tornat a tenir-ne després de tenir dos fills…i està a les llibreries, al prestatge del costat de Star Trek i la Guerra de las Galaxias a la secció Ciència-ficció!

-fer feines de casa: posar rentadores, assecadores, estendre roba, escombrar, muntar mobles d’IKEA, recollir joguines de tots els racons de la casa, plegar roba, rentar plats, recollir més joguines…no t’oblidis de mirar entre els coixins del sofà! Hi ha de tot…i més!!! Crec que entre els coixins del meu sofà hi ha l’entrada a un univers paral.lel on algú hi tira joguines des d’allà, perquè sino no s’entén com hi van a parar tots aquells trastos!

-res: i no és perdre el temps…és no fer res!!!! Una activitat que vé molt de gust quan tens dos nens que no paren en tot el dia. És el més semblant a meditar que hauràs fet en tota la teva vida. És el no-res…el buit…el “si m’hi estic una estoneta més em caurà la saliva”…el silenci absolut…el “joder, en serio que abans de tenir fills podia fer això i no ho disfrutava?”…el súmmum de la felicitat…

La llista podria ser eterna, però el temps de les meves personetes creatives dormint…no ho és!!!! I, de fet, ara l’aprofito per escriure, però com que tinc ganes d’estar amb ells…crec que vaig a seure al sofà, a veure si sense voler faig una mica de soroll i sense voler toco la mà del Martí i es desperta….sense voler, és clar! Perquè al cap de cinc minuts pot ser que ja vulgui que torni a fer la migdiada…o no…tot dependrà del seu humor…i del meu…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s