Imatge

I ara…com poso a dormir aquest capsigrany????

20130506-202042.jpg

És una de les primeres preguntes que em va venir al cap quan em vaig quedar sol per primera vegada amb els meus fills.!!!! Pares del món…unim-nos i compartim els nostres mètodes assaig/error!!!
Ara que el Nil està a punt de fer 6 mesos, crec que ha arribat el moment de fer una petita guia de quins mètodes he fet servir per adormir-lo (o intentar-ho!). Explicaré una barreja que he utilitzat amb el Nil i amb el Martí i hi posaré, de cada mètode: avantatges, inconvenients i eficàcia. Ah sí!!! Serveix per nens/es d’entre 0 i 6 mesos…i no us l’agafeu molt seriosament…o sí…a mi, m’ha servit…de vegades…

PIT: la tècnica consisteix a adormir el nen mentre menja del pit.
Avantatges: -és molt relaxant pel fill i per la mare
-és molt relaxant pel pare (perquè no ha de fer res)
Inconvenients: -el pare no la pot fer servir (o no és tan efectiva: poca llet i molt pèl)
Efectivitat: 10/10 en el cas de ser mare i 0/10 en el cas de ser pare
La versió home inclou artilugis varis com els biberons…i aquí l’efectivitat sol ser 10/10 en els dos casos!! Prepara’n una bona quantitat, de llet, perquè si es queda amb gana…t’hauràs d’aixecar…el nen plorarà…es despertarà i hauràs de tornar a començar.

A SOBRE: tan senzill com posar-te el nen a sobre mentre estàs assegut al sofà, llit o cadira.
Avantatges: -és molt còmode pel pare i pel fill
-a l’hivern no necessites calefacció perquè el nen és com un turronet
-a l’estiu suaràs tant que perdràs 200 grs. per migdiada
-pots dormir mentrestant
Inconvenients: -si et deixes el comandament de la tv o iphone fora del teu abast…l’has cagat!!! Estaràs dues hores pensant en les mussaranyes perquè si et mous per agafar-ho, el despertaràs…és un peix que es mosssega la cua!
-si és estiu…prepara’t per suar…el nen és una sauna ambulant!
-sino agafes la posició bona (que és una!) acabaràs amb mig cos adormit
Efectivitat: 7/10

COTXET EN MOVIMENT: doncs…posar-lo al cotxet i moure’l amunt i avall. Hi ha versió indoor si el pis és gran i versió outdoor…que és sortir a passejar, un clàssic! Una bona idea pels pisos seria tenir rajola de vorera al passadís perquè el cotxet es mogui més, o tirar-hi gravilla, que és més barat, però més brut! Hi ha tàctiques avançades com moure el cotxet endavant i enrera, de costat,…però el secret és no parar de moure’l!
Avantatges: -és una tècnica senzilla i bastant ràpida (sobretot al carrer)
Inconvenients: -t’obsessiones tant que, a vegades, vas a comprar i mous el carret de la compra com si fos el nen…jo he adormit pastanagues i pizzes congelades, seguríssim!
-tu no pots descansar mentre el nen dorm
Efectivitat: 8,5/10 al carrer i 6,5/10 a casa (puja si el passadís és molt llarg)

PORTANT EL NEN EN BRAÇOS: la tècnica consisteix en passejar amunt i avall amb el nen en braços fins que s’adorm. El hàndicap és que t’has d’assegurar que està ben adormit abans de deixar-lo perquè sino, serà treure’l dels braços i obrir els ulls, i tota la feina no haurà servit de res!
Avantatges: -fas exercici gratuït, aeròbic i anaeròbic. Mentre passeges pots aixecar el nen amunt i avall i poses en forma braços i tronc superior, sobretot quan ja té 6 mesos i pesa a vora 8 quilos
Inconvenients: -no pots dormir mentre l’adorms a ell
-pots acabar amb els braços adormits i sobreentrenats
Efectivitat: 7,5/10

CO-LLIT: senzill…tu…la teva dona…i un marrec al mig, normalment atravessat amb el cap al costat de la mare i el peu a la teva boca!
Avantatges: -no cal calefacció…el nen segueix sent un turronet
-la mare el pot alimentar sense sortir del llit
Inconvenients: -morats varis al cos per les patades del teu fill mentre dorm i dormir poc si tens el son lleuger…
-intueixes, només, la teva parella a través del cos del teu fill en moviment constant (clar, per això desprèn tanta calor! Perquè no para quiet!)
Efectivitat: 10/10 el fill i 0/10 el pare

Segurament cada pare tindrà els seus trucs…s’accepten suggerències, i, per suposat, a totes aquestes tècniques s’hi pot afegir el xumet…si és necessari…

I per acabar…

SOLET AL BRESSOL: hi ha algun cas aïllat…meitat llegenda i meitat mentida, de nens que s’adormen sols al bressol…però jo, fins que no ho vegi amb els meus ulls no en diré res més…i si el teu fill és el que ho fa…no ho diguis a ningú perquè algun pare mort de son i amb els braços sobreentrenats pot ser molt perillós…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s