Imatge

Diccionari fill-pare…

20130509-200833.jpg

Avui us vull resumir algunes de les frases més habituals dels nostres fills, de 2-3 anys. Què diuen?? En quin contexte les diuen?? I…sobretot…Què coi volen dir??

Segur que us sonen…i segur que n’hi ha més!! Si se me’n van acudint…faré més posts com aquest…

Papa…tinc gana: és selectiva…els nens tenen l’habilitat de tenir molta gana de gelats, galetes, pambnocilla, i, a la vegada, poca gana per pèsols, mongeta tendra o bledes (en un post ja explico que els nens són quàntics, poden estar en dos estats alhora)
Si ho diuen abans d’anar a dormir, volen dir: “estic fent temps perquè no tinc ni gota de son”
Si fa 24hores que no mengen…es menjarien el que fos, a part de que ets un pare desastrós, sempre i quan no sigui verd…

Papa…tinc son: el més normal és que siguin les 8 del matí i que hagi d’anar a l’escola.
A la nit, aquesta frase és tabú pel nen, i pot ser que s’adormi dos segons després de dir que no té son (si poguessin es posarien pinces als ulls per no dormir)
De vegades la diuen quan no volen menjar, només per baixar de la cadira, però, immediatament es posen a jugar com si la frase no hagués sortit de la seva boca…

Papa…tinc pipi: sol ser veritat i urgent…els nens no fan broma amb això, i els pares encara menys. Ja sabeu, a córrer cap al vàter. Si el nen corre amb les cames obertes, ja no cal…se l’ha fet a sobre…a la propera li faràs cas abans i deixaràs el facebook…
Si ho diuen abans d’anar a dormir, volen dir: “estic fent temps perquè no tinc ni gota de son”.

Papa…tinc caca: el principi és el mateix que el del pipi, s’ha de tractar com a veritat absoluta i urgència màxima…i a córrer, a veure si la caca i el nen arriben alhora a la tassa.
Si ho diuen abans d’anar a dormir, volen dir: “estic fent temps perquè no tinc ni gota de son”.

Papa…tinc mal de panxeta: a veure…aquest post és una guia…i humorística…primer mireu si té febre o si està de color verd. Sino…és un recurs fàcil per no fer cap cosa que no els agradi, ja sigui no menjar, no anar a l’escola, no anar a dormir, no “qualsevol cosa”. Quanta més mandra li faci la cosa a fer, més gran és el mal de panxa…és directament proporcional i demostrable empíricament.

Papa…no tinc gana: un clàssic!!!! Si s’ha fotut deu galetes de xocolata farcides de xocolta, per berenar…és coherent!! No té gana!!! Volen dir: “menja’t tu aquest plat de mongeta tendra, papa, que jo tinc l’estómac, i les mans, i la cara, i els peus, i el jersei…plens de xocolata!” Un altre dia ja aprendreu a no donar-li el berenar tan tard!
Si estava jugant i l’heu fet aixecar per anar a sopar, volen dir: “clar que tinc gana, papa, però prefereixo anar a jugar…ara bé, si fossin galetes de xocolata, faria l’esforç…”

Papa…no tinc son: és la frase guanyadora!!!! Normalment la utilitzen abans d’anar a dormir i/o de la migdiada, i és una resposta automàtica del nen a la frase del papa: “Nen…a dormir!” Pot ser que abans d’acabar la frase, el nen ja et digui que no té son. Els nens per definició, no es volen perdre res del que passa i si dormen…s’ho perden. Per tant, cauran a terra abans de reconèixer que tenen son, i si poguessin dormirien amb els ulls oberts…i caminant…i corrent…i jugant…

Papa…vull un conte: és molt maco això, però també sol voler dir: “estic fent temps perquè no tinc gota de son”. És sospitós quan ja li has llegit el conte deu vegades…els pollets ja s’han convertit en gallines…i tu t’has adormit abans que ell…

Papa…vull “a coll”: agafeu el cotxet!!! No us deixeu enganyar!!! Els nens tenen les cames molt curtes…i han de fer quatre passes per cada passa del pare. Sino l’agafeu…acabareu amb el nen a coll…és un teorema demostrable…un axioma!!!!! El significat de la frase és: “Papa, estic fet pols/em fa mandra/i com que no has agafat el cotxet perquè t’ha fet mandra, ara m’agafes, però si em trobo un colom o una bossa de plàstic, correré com un boig a veure si les atrapo”

Són així els nostres nens…són personetes creatives…parlant amb eufemismes des de ben petitets…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s