Flexibilitat (els 5 valors que vull transmetre als meus fills…)

“Estos son mis principios; si no le gustan, tengo otros”

Groucho Marx

M’encanta aquesta frase,i de fet, va lligada amb el proper post que faré…esteu al cas! 

Avui, el cinquè valor que vull transmetre als meus fills. Hem passat per la curiositat, la honestedat, l’amabilitat i la creativitat, i acabem per un dels meus preferits, la flexibilitat. I quan parlo de fleixibilitat, parlo de flexibilitat mental, de la capacitat d’adaptació. Crec que en un món canviant com el que vivim, les persones que són flexibles i s’adapten a les circumstàncies, són persones que acaben tenint més èxit (entenent èxit com l’habilitat de ser feliç).

Som persones, humans, amb un cervell evolucionat (en principi), amb un neocòrtex que ens deixa planificar el futur i enganxar-nos al passat, i, de vegades, també, viure en el present. De fet, el preu que paguem per tenir el cervell tan evolucionat és l’habilitat per no viure en el present gairebé mai. D’aquí la importància de la meditació i de prendre consciència del moment que vivim, el present, i valdria la pena practicar-la a diari. Només que dediquéssim la plena atenció al que fem a cada moment sense escapar-nos en el temps i/o en l’espai, ja faríem una gran feina. Diga’n-hi Mindfulness.

Doncs bé, avui ha tocat la flexibilitat. I com que tenim un cervell evolucionat, plàstic i que es pot adaptar, sóc del parer que estaria bé que el féssim servir i que n’utilitzéssim el màxim possible d’aquesta plasticitat. Si millorem la flexibilitat mental, gestionarem millor l’estrès, en particular, i reconeixerem millor els mapes mentals dels demés, aconseguint ser éssers més resilients i empàtics. Més feliços. Nosaltres, i la gent que tenim al nostre voltant.

  

One thought on “Flexibilitat (els 5 valors que vull transmetre als meus fills…)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s