La intel.ligència digital.

En un món canviant. Bé, canviant canviant, no. En un món que es transforma diàriament, no tot evoluciona o es transforma a la mateixa velocitat. I el món digital. El "mal dit" món virtual es transforma més ràpid que la resta. De fet, no ha transformat les nostres vides, les està revolucionant…

…De formes de treballar.
…De formes de pensar.
…De formes de comunicar-nos.
…De formes de col.laborar.

I hi ha gent que se'n surt millor que d'altre. I és aquí on ha sorgit un concepte, el d'intel.ligència digital. Fes una ullada aquí. No et faré un resum de tot el que diu. Només vull dir que si fins ara havíem de tenir en compte, no només la intel.ligència de les persones tal i com ha postulat Howard Gardner amb la seva Teoria de les 8 Intel.ligències Múltiples, més la Pedagògica i Espiritual, que les té en estudi, sino les habilitats per moure'ns en entorns digitals; ara va i surt un nou concepte…la Intel.ligència Digital.

Pares, mares, mestres, formadors, formadores, educadors, educadores…hem de treballar-la. Hem de ser capaços d'acompanyar els joves, fills, filles, adolescents, alumnes a fer un ús més intel.ligent de les xarxes socials. Des del profund respecte. I per fer això, nosaltres hem de ser els primers de solucionar aquest gap, aquestes mancances, aquest pensar que si saben utilitzar instagram o snapchat, ja tenen les destreses per utilitzar-lo correctament. Una cosa és tenir l'habilitat tècnica d'ús, i l'altre fer-ne un ús responsable.

Ens ha agafat a contrapeu. No ens sentim còmodes acompanyant perquè no sabem com acompanyar. Perquè no coneixem les eines. Ni la comunicació digital. Ni…

I també és veritat que, com a concepte, hi ha gent que posseeix més o menys intel.ligència digital. Com que ja sabem tots i totes que la intel.ligència és dinàmica. Entrenem-la. Entrenem-nos a acompanyar. Perdem-hi la por.

M'agrada tant aquest concepte, que quan el vaig veure i llegir, vaig pensar que havia de fer una xerrada per poder il.lusionar i provocar una transformació en la manera de pensar dels adults com a acompanyants i dels adolescents com a acompanyats. Posem-nos-hi tots plegats. No fem tard.

Deixa un comentari